Lite tips vad man kan prova på att äta och dricka. Varm öl med honung och kryddor låter ju som en hit. Bigos åt vi i somras när vi var i Gdansk och det var jättegott och mättande.
Medan festligheterna pågår, varför inte värma sig med lite rykande glögg eller prova en polsk specialitet – varm öl med honung och kryddor.
Bigos, gjort med stuvad surkål, kött och korv eller oscypek, en salt polsk rökt ost gjord av fårmjölk, grillad på utomhusgrill och serverad med tranbärssylt. Julmarknader är också rena himmelriket för alla som gillar sötsaker. Här bjuds traditionella polska julkakor som makowiec – vallmofrökaka – och piernik – gammaldags polsk pepparkaka full av exotiska kryddor som ingefära, kanel och muskot.
Åker den 24:e november, en torsdag och sen hem på söndag, den 27:e november.
Medan festligheterna pågår, varför inte värma sig med lite rykande glögg eller prova en polsk specialitet – varm öl med honung och kryddor.
Bigos, gjort med stuvad surkål, kött och korv eller oscypek, en salt polsk rökt ost gjord av fårmjölk, grillad på utomhusgrill och serverad med tranbärssylt. Julmarknader är också rena himmelriket för alla som gillar sötsaker. Här bjuds traditionella polska julkakor som makowiec – vallmofrökaka – och piernik – gammaldags polsk pepparkaka full av exotiska kryddor som ingefära, kanel och muskot.
Åker den 24:e november, en torsdag och sen hem på söndag, den 27:e november.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar